Registracija +370 678 84422 +370 5 2409390 info@slenioklinika.lt T. Kosciuškos g. 26, Vilnius

Privatumo politika naudojantis interneto svetaine

Ši privatumo politika (toliau – Politika) apibendrina, kaip UAB “Gražūs dantys” (toliau – Klinika arba Mes), įsipareigoja užtikrinti svetainės lankytojų (toliau – Lankytojai) asmeninės informacijos saugumą ir teisių apsaugą Jums naudojantis mūsų interneto svetaine https://slenioklinika.lt/ (toliau – Svetainė) ir joje esančiu turiniu.

Lankantis Svetainėje, Klinika arba Klinikos įgalioti paslaugų teikėjai pasitelkia įvairias technologijas duomenų išsaugojimui tam, kad Lankytojų naudojimasis Svetaine būtų patogesnis ir saugesnis, o siūlomos paslaugos būtų aktualesnės.

Ši slapukų politika sukurta tam, kad Lankytojai sužinotų daugiau informacijos apie tinklalapyje naudojamas technologijas ir kaip Klinika jas naudoja.

Politika parengta remiantis:
–    Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu (toliau – BDAR);
–    Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu (toliau – ADTAĮ);
–    UAB “Gražūs dantys” patvirtintomis Asmens duomenų apsaugos taisyklėmis;
–    kitais teisės aktais, susijusiais su asmens duomenų tvarkymu ir apsauga.

Bendra informacija apie slapukus

Jeigu lankotės mūsų internetinėje svetainėje, Klinika gali rinkti Jūsų apsilakymo metu gaunamus duomenis: IP adresą, tinklo ir vietos duomenis ir kt. Duomenys yra renkami slapukų (angl. Cookies) ir kitų panašaus pobūdžio technologijų pagrindu.

Slapukai – nedideli tekstiniai failai (užimantys iki kelių KB), kuriuos Jūsų interneto naršyklė apsilankant mūsų Svetainėje patalpina Jūsų kompiuteryje, planšetėje arba kitame išmaniajame įrenginyje. Jie leidžia Svetainei išsaugoti tokius duomenis, kaip:

  • prisijungimo duomenys (prisijungiančio įrenginio IP adresas, prisijungimo laikas, miestas, iš kurio jungiamasi);
  • naršyklės tipas;
  • demografiniai duomenys (amžiaus grupė, lytis);
  • duomenys apie tai, kaip Jūs naršote Svetainėje (kuriose sekcijose lankotės, kokiomis prekėmis domitės).

Tikslai, kuriais naudojame slapukus. Slapukai reikalingi tam, kad galėtume užtikrinti saugų ir efektyvų svetainės veikimą, analizuoti Jūsų įpročius ir pasiūlyti Jums visavertes paslaugas bei prie Jūsų poreikių priderintą turinį. Naršyklės nustatymuose Jūs bet kada galite peržiūrėti, blokuoti ir ištrinti slapukus ar jų dalį.

Svetainėje naudojami slapukai

Kiekvieną kartą Jums apsilankius mūsų Svetainėje, gali būti sukurti ilgalaikiai slapukai, kurie lieka Jūsų kompiuteryje po Jūsų išsiregistravimo ir bus panaudoti Jums vėl apsilankius mūsų Svetainėje; jie galioja ir nėra ištrinami Jums baigus naršyti Svetainėje, ir/arba trumpalaikiai (seanso) tipo slapukai, kurie pasibaigia ir yra ištrinami Jums baigus naršyti Svetainėje.

Visi mūsų naudojami slapukai gali būti naudojami tik Jūsų išankstiniu sutikimu. Savo sutikimą galite išreikšti paspaudę mygtuką „Sutinku“ Svetainės puslapio viršuje iškylančioje slapukų juostoje.

Atkreipiame Jūsų dėmesį į tai, kad būtinieji slapukai ir analitiniai slapukai yra naudojimosi Svetaine sąlyga. Jei atsisakysite šių slapukų, negalime būti tikri, kaip ir ar iš viso veiks mūsų Svetainė.

Žemiau išvardijame pagrindinius Svetainėje naudojamus slapukus pagal jų rūšis, renkamus duomenis ir galiojimo laikotarpį.

Būtinieji slapukai

Šie slapukai Svetainėje yra būtini tam, kad Jūs galėtumėte naršyti ir naudotis Svetainės funkcijomis, pvz., įsiminti formose įvestą informaciją seanso metu, prieiti prie apsaugotų mūsų Svetainės vietų. Be šių slapukų taptų neįmanoma teikti tam tikras Svetainės paslaugas, ji veiktų ne taip sklandžiai, kaip turėtų.

Funkciniai slapukai

Naudojant šiuos slapukus Lankytojai gali išvengti nustatymų keitimų kaskart apsilankius Svetainėje. Šie slapukai padeda įsiminti Jūsų pasirinkimus ir nustatymus (pvz., kalbos ar laiko zonos). Šių slapukų pagalba Lankytojai išvengia nustatymų pasikeitimo kiekvieną kartą apsilankius Svetainėje. Funkciniai slapukai taip pat įsimena Jūsų padarytus pakeitimus, taip pat kitais atvejais, pvz., kai tinklalapyje paliekate komentarą. Funkciniai slapukai neseka jūsų veiksmų kitose svetainėse.

Reklaminiai, tikslinės rinkodaros slapukai

Šie slapukai mums leidžia užfiksuoti Jūsų apsilankymą mūsų Svetainėje, puslapiuose, kuriuos lankėtės prieš tai, ir nuorodas, kurias sekėte. Tada mes naudosime šią informaciją, kad reklama, kuri bus rodoma, atitiktų jūsų interesus. Reklaminiai ir tikslinės rinkodaros slapukai mums leidžia žinoti, ar jau matėte konkrečią reklamą arba tam tikro tipo reklamą, ir kiek laiko praėjo nuo tada, kai ją matėte. Galime naudoti kito subjekto nustatytus slapukus, kad galėtume pateikti tiksliau į Jus orientuotą reklamą. Jie taip pat naudojami tam, kad tam tikras reklamas matytumėte tik tam tikrą kartų skaičių ir kad tai padėtų matuoti reklamos efektyvumą.

Analitiniai slapukai

Analitiniai slapukai mums parodo, ar Lankytojas jau buvo lankęsis Svetainėje. Šie anoniminiai slapukai padeda mums sekti vartotojų skaičių ir jų apsilankymo periodiškumą. Šie slapukai renka informaciją apie Svetainės naudojimą ir padeda tobulinti svetainės veikimą. Pavyzdžiui, analitiniai slapukai gali parodyti, kuriuose puslapiuose lankomasi dažniausiai, padėti registruoti Svetainėje vykstančius nesklandumus ir pan.

Visa informacija apie šiuos Svetainėje naudojamus slapukus, jų paskirtį, galiojimą bei naudojamus duomenis pateikiama lentelėje žemiau:

Slapuko pavadinimasAprašymasGaliojimo laikas
gaSlapukas renka informaciją apie vartotojų elgseną svetainėje ir yra naudojamas siekiant išsaugoti statistinę informaciją2 metai
_gatReikalingas, jog būtų ribojamas skaičius užklausų spaudžiant nuorodą. Slapukas bus pavadintas _dc_gtm. Įėjus į svetainę.Galioja 1 min
frFacebook naudojami slapukai. Inicijuojamas trečiosios šalies.Galioja 3 mėnesius
_gidSkirtas vartotojui identifikuoti įėjus į svetainę.Galioja 2dienas
CONSENT SlapukasGoogle Analytics slapukas, skirtas sesijos įgalinimui.2 metai
___gfp_64b„Google DoubleClick ad“ stebėjimo slapukai. Naudojami reklamos tikslais.Galioja 2 metai

Apie trečiųjų asmenų naudojamus slapukus

Trečiųjų asmenų reklaminiai slapukai – kai kurie skelbimai, kuriuos matote Svetainėje, yra pateikti kitų ūkio subjektų. Kai kurie iš šių subjektų naudoja savo pačių slapukus analizuodami, kiek žmonių matė konkretų skelbimą arba kiek žmonių matė jį daugiau negu vieną kartą. Tokius slapukus kuriančios bendrovės taiko savo parengtas politikas ir mes neturime jokios įtakos tokių slapukų kūrimui ar jų saugojimui. Mes Jums rekomenduojame atskirai pasidomėti tų bendrovių privatumo ar slapukų politika, kuri patalpinta jų interneto tinklalapiuose.

Kiti trečiųjų asmenų slapukai – kai kuriuose Svetainės puslapiuose kiti subjektai (pavyzdžiui, socialinių tinklų valdytojai) taip pat gali naudoti savo pačių anoniminius slapukus, skirtus tam, kad jų sukurtos programos ar aplikacijos būtų pritaikytos prie Jūsų poreikių.

Dėl slapukų veikimo specifikos, mūsų tinklalapis neturi prieigos prie šių slapukų perduodamos informacijos, lygiai kaip ir kiti subjektai neturi prieigos prie mūsų nustatomais slapukais renkamos informacijos. Svarbiausi trečiųjų asmenų slapukai naudojame Svetainėje:

Analitiniai slapukai:

  • „Google Analytics“

Mes naudojame Google, Inc. teikiamą žiniatinklio analizės paslaugą „Google Analytics“. „Google Analytics“ surinkta informacija yra perduodama ir saugoma Google. Google gali perduoti „Google Analytics“ surinktą informaciją trečiosioms šalims, kai to reikalaujama pagal įstatymą arba kai tos trečiosios šalys tvarko informaciją Google vardu.

Mes Jums rekomenduojame atskirai pasidomėti Google privatumo ir slapukų politika.

Užklausų pateikimas klinikos internetiniame puslapyje

Norėdami pateikti Klinikos internetinio puslapio sekcijoje [https://slenioklinika.lt/kontaktai/] užklausą dėl Klinikos teikiamų odontologinės ir burnos priežiūros paslaugų, registracijos vizitams pas odontologijos praktikos, burnos priežiūros specialistus, ligų, Klinikos odontologijos praktikos, burnos priežiūros specialistų, kitais klausimais privalote pateikti savo vardą, el. pašto adresą ir telefono numerį. Šie Jūsų asmens duomenys internetinio puslapio sekcijoje tvarkomi Klinikos teisėto intereso pagrindu siekiant atsakymą į užklausą pateikti tinkamam adresatui.

Jūsų užklausoje pateikti asmens duomenys tvarkomi ne ilgiau nei reikia pateikti atsakymą į užklausą. Klinikai pateikus atsakymą į užklausą, Jūsų pateikti asmens duomenys yra ištrinami.

Slapukų atsisakymas, blokavimas

Daugelis interneto naršyklių yra nustatytos taip, kad automatiškai priimtų slapukus. Lankytojai savo nuožiūra gali užblokuoti ar ištrinti slapukus ir panašius unikalius identifikatorius, jeigu tai jiems leidžia jų naršyklės ar įrenginio nustatymai.

Vis dėlto, atkreipiame Jūsų dėmesį į tai, kad būtinieji slapukai ir analitiniai slapukai yra naudojimosi Svetaine sąlyga. Jei atsisakysite šių slapukų, negalime būti tikri, kaip ir ar iš viso veiks mūsų Svetainė.

Jei pageidaujate, kad Jums lankantis mūsų tinklalapyje Jūsų asmens duomenys nebūtų tvarkomi, patariame savo interneto naršyklėje aktyvuoti privataus naršymo (angl. Private Browsing) funkciją.

Jūs galite reikalauti, kad mes ištrintume visus apie Jus slapukų pagalba surinktus ir tvarkomus duomenis, kreipdamiesi elektroniniu paštu info@slenioklinika.lt. Tokie duomenys bus ištrinti ne vėliau kaip per 30 dienų po kreipimosi nurodytu elektroniniu paštu.

Visgi, jei atsisakysite ar užblokuosite slapukus ar kitas panašias technologijas, kai kurios Svetainės funkcijos Jums gali būti neprieinamos arba jos gali veikti ne taip sklandžiai.

Bendrosios nuostatos

Ši slapukų politika gali būti Klinikos atnaujinama. Klinika informuos Lankytojus apie atnaujinimus, tinklalapyje pateikdama naują slapukų politikos variantą. Dėl šios priežasties mes rekomenduojame Jums periodiškai apsilankyti mūsų Svetainėje, kurioje visada rasite naujausią šio slapukų politikos versiją.

Asmens duomenų valdytojas yra GRAŽŪS DANTYS, UAB, kurios juridinio asmens kodas  125740970, buveinės adresas – T. Kosciuškos g. 26, LT-01100, VILNIUS

Politikos atnaujinimas

Privatumo politika naudojantis interneto svetaine yra taikoma nuo jos paskelbimo Svetainėje dienos.

Ši slapukų politika gali būti Klinikos atnaujinama. Klinika informuos Lankytojus apie atnaujinimus, tinklalapyje pateikdama naują slapukų politikos variantą. Lankytojas turi suvokti, kad tęsdamas naudojimąsi internetine svetaine, sutinka su atliktais Politikos pakeitimais.